vuilniszakARNHEM – Het gerechtshof houdt de zaak aan tegen 25-jarige Enschede die nepbommen zou hebben geplaatst bij een advocatenkantoor en een tankstation. De verdachte kreeg 2 jaar gevangenisstraf, maar hij ging in hoger beroep.

vuilniszak

De verdachte ontkent dat hij de bom in een vuilniszak bij het advocatenkantoor Bolwerk aan de Laaressingel in Enschede heeft neergezet. Daar moest een halve wijk worden ontruimd. Hij hangt echter omdat er in zijn woning zelfde soort vuilniszakken zijn gevonden. Bovendien waren die op dezelfde manier afgescheurd.

politie

De politie heeft het uitgeknipte deel vuilniszak van het pakketje aan de Laaressingel naast de opening van de vuilniszak van verdachte gelegd. De verbalisant heeft waargenomen dat: de afscheurranden gelijk zijn en de vouwlijnen in elkaar overlopen.

NFI

Advocaat Jeroen Michels maakte daar in de rechtbank in Almelo al bezwaar tegen. Maar de rechtbank zag niets in zijn verhaal. Nu heeft hij het hof zover gekregen dat het NFI de scheurranden van de vuilniszakken gaat onderzoeken. De zaak gaat over 3 maanden verder. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

4 juni 2013 Een nepbom met een rood koortje bij een advocatenkantoor

22 mei 2013 30 Maanden voor nepbom bij advocatenkantoor

6 december 2012 2 maanden erbij voor plaatsen  nepbom advocatenkantoor

23 november 2012 Man die nepbom plaatste bij advocatenkantoor in de cel