audiUTRECHT =De rechtbank veroordeelt de 23-jarige Antonio J. uit Nieuwegein tot 100 uur werkstraf wegens witwassen. De officier had 10 weken cel geëist. De rechtbank ontneemt daarnaast keihard 44.000 euro. De Audi van J wordt ook nog eens verbeurd verklaard.

Audi

Met die Audi begon het hele verhaal. Een buurtgenoot klikte bij de politie. Het openbaar ministerie nam de auto in beslag. Alleen het witwassen kwam op de dagvaarding. Volgens J.  heeft hij 20.00 euro om deze auto te kopen van zijn opa gekregen. Zijn grootvader bevestigde dat, maar de rechtbank gelooft hem niet. Er is geen aannemelijke verklaring voor de herkomst en het geld moet afkomstig zijn uit een misdrijf.  Een werkstraf vindt de rechtbank voldoende.

beslag

Advocaat Charles Starmans had bij het openbaar ministerie beslag laten leggen op de Audi om verkoopt te voorkomen. De voorzieningenrechter had dat beslag ook toegestaan. De officier was niet te spreken over de handelwijze van advocaat en rechter. Zij vroeg een uitspraak van de rechter over dat beslag. Maar de meervoudige strafkamer brandt zijn handen daar niet aan.

civiel rechter

De rechtbank zal zich niet uitlaten over de mogelijkheid van het door de verdediging op de inbeslaggenomen auto gelegde derdenbeslag, zoals door de Officier van Justitie bij requisitior heeft verzocht. Het geschil daaromtrent kan bij de civiele rechter aangebracht worden. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

21 oktober 2013 Advocaat legde beslag bij Openbaar Ministerie

Advertenties