audi_a4_3 (1).2_avant_quattro_with_tiptronic_2008UTRECHT – Antonio J. is tegen de lamp gelopen door het project ongewoon bezit. Een jaloerse buurman heeft bij de politie gemeld dat de 23-jarige J. die nooit werkte in een dure auto rondreed. J. had een Audi Quattro op zijn naam staan.

Audi

De politie ontdekte dat J. zonder enig legaal inkomen ook nog een vrouw en 2 kinderen onderhield.  Hij werd ook nog verdacht van inbraken, maar die zaak kwam niet rond. De politie haalde hem op en zijn auto werd in beslag genomen. Op de dagvaarding staat alleen het witwassen van 46.000 euro.

beslag

Het openbaar ministere wilde de auto verkopen in afwachting van de strafzaak. Dat scheelt opslagkosten het voorkomt waardevermindering. En omdat het openbaar ministerie nooit fouten maakt kan het geinde geld dan van de ontnemingsvordering worden afgetrokken.in. In het zeer zeldzame geval dat het OM toch niet helemaal gelijk had, krijgt de verdachte gewoon zijn geld terug.

Advocaat Charles Starmans was vooral erg boos dat er maandenlang niets gebeurde in de strafzaak. Starmans wilde de verkoop voorkomen. Hij liet in maart door de rechter beslag leggen op de auto terwijl deze door het OM in beslag was genomen.

officier

De officier is nog steeds boos omdat de advocaat naar de voorzieningenrechter is gestapt. De officier is nog veel bozer dat deze rechter het beslag heeft toegestaan. De officier wil nog een uitspraak van de strafrechter over dat beslag. Starmans zegt dat de meervoudige strafkamer daar niet over gaat.

cash

De auto is verkocht, want Starmans liet het beslag verlopen. Dat lijkt verstandig want het verhaal van J. is tamelijk hopeloos. Die houdt vol dat hij de Audi Quattro cash heeft betaald met 20.000 euro in biljetten die hij van zijn opa kreeg als cadeau voor zijn rijbewijs, U had al een auto, leest de rechter voor uit het dossier, en die andere auto bleef ook nog een jaar op uw naam staan. Enig inkomen kan J. er niet tegenover stellen. De officier eist 10 weken cel en ontneming van 46.000 euro en het verbeurd verklaren van de Audi Quattro. Uitspraak 1 november. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Advertenties