Andre Pakosie UTRECHT – Andre Pakosie is steeds erg stil in de rechtbank. Ook deze zitting zegt hij niets. Zijn baard wordt elke keer iets grijzer. Verder lijkt het verblijf in de gevangenis hem weinig te doen. Maar zijn advocaat Peter Plasman vindt een jaar voorarrest genoeg.

Andre Pakosie

Pakosie is de Nederlandse leider van de Marron bosnegers. En de 58-jarige Andre Pakosie is niet meer seksueel actief, stelt advocaat Plasman.  Bovendien wordt de gebedsgenezer verdacht van een zedendelict in familie kring. Die familiekring bestaat ook niet meer en daarmee is de recidivegrond vervallen. Daarom kan de rechtbank Pakosie best vrijlaten, stelt Plasman.

bizarre

Pakosie wordt verdacht van verkrachting en jarenlang misbruik van zijn dochter. Ook zijn vrouw en ex-vrouw staan terecht in deze bizarre zaak. De 2 vrouwen zijn inmiddels vrijgelaten uit voorarrest maar ze moeten nog wel terechtstaan.

Op 30 september vertrekt een team van de politie naar Suriname om onderzoek te doen. Plasman vermoedt dat het zomaar nog een jaar zal duren voordat de zaak tegen Pakosie kan worden behandeld. Plasman betoogt dat de rechtsorde pas echt geschokt is als blijkt dat Pakosie 2 jaar in voorarrest in zit voordat er iets gebeurt in deze zaak.

google

Officier van justitie Janneke Weening denkt daar heel anders over. Weening heeft vlak voor de zitting even gegoogled op de naam van de verdachte. Uit de resultaten leidt zij af dat er de rechtsorde in Suriname heel erg geschokt zal zijn als Pakosie wordt vrijgelaten. Weening voegt er nog aan toe dat Pakosie ook wordt verdacht van verkrachting van een andere vrouw. De rechtbank wijst het verzoek van Plasman af. De zaak gaat op 11 december verder met een volgende pro forma. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

22 april 2013 Samen uit samen thuis in bizarre zedenzaak