20130816_111629 UTRECHT – Frans K. uit IJsselstein is vooral heel zielig. Hij is op het zwakzinnige af. K.  was ooit getrouwd. Ze namen een hond voor de kinderen. Zijn vrouw wilde geen tweede. Na de scheiding nam K. snel een tweede hond zodat de beesten elkaar gezelschap konden houden.

zwakbegaafd

Volgens de deskundigen die zijn advocate Astrid Klappen citeert heeft K. geen psychische draagkracht. De zorgen groeiden al snel boven zijn zwakbegaafde hoofd. Hij woonde alleen in een te groot huis. Zijn financiën waren een chaos. Hij kon zijn honden niet verzorgen In al die problemen maakte hij verkeerde keuzes. Hij fietste in 3 maanden 2 keer naar het Amsterdam Rijnkanaal en hij gooide de honden van een hoge brug.

seksueel misbruik

De vondst van de dode honden en de aanhouding van K.leidden tot veel speculaties. Hij zou de beesten zelfs verkrachten.. K. is vandaag vooral blij dat er geen aanwijzing is dat hij zijn honden seksueel heeft misbruikt. Zoals maandenlang op internet werd gesuggereerd waar een hele pagina aan hem is gewijd.

veilig

K. wordt vandaag door de politie naar boven gebracht. Advocate Klappen heeft geregeld dat K. veilig maar niet geboeid naar binnen kan..Hij komt en hij verdwijnt weer door de cellengang. De vele hondenvrienden, die hem zo graag willen spreken zitten voor het grootste deel achter glas op de publieke tribune.

Het publiek waar K zo bang voor was gedraagt zich prima in de zaal.  Ze kunnen zich alleen niet beheersen als de officier aanstipt dat een hond geen ding is maar een levend wezen met eigen waarde. Dan barst het applaus los. De officier eist een werkstraf omdat K. een blanco strafblad heeft.

huisdieren

Veel verder komen we niet omdat K. verder zwijgt over zijn beweegredenen. De rechter  legt conform de eis een werkstraf op van 160 uur en 3 maanden voorwaardelijk en een zware psychiatrische behandeling. En een verbod van de rechter om welk dier dan ook te houden levert een nieuw groot applaus op van de dierenvrienden. ( andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

16 augustus 2013 De hondendoder zal zijn rechter niet ontlopen

29 maart 2013 Raadkamer laat hondendoder vrij ondanks protesten

28 maart 2013 Demonstranten wachten tevergeefs op hondendoder bij de rechtbank\

20 maart 2013 IJsselsteinse hondendoder 1 week binnen

Advertenties