rechtbank 016UTRECHT – Voor de rechtbank hebben de vrienden van Frans K. zich al verzameld. Met grote spandoeken laten deze hondenvrienden zien dat de 41-jarige K. voor hen al veroordeeld is. Volgens advocate Astid Klappe voelde K., die heeft bekend dat hij 2 honden heeft verdronken in het kanaal, zich door die meute zo bedreigd dat hij niet naar de rechtbank durft te komen.

honden

Klappe hoopt dat politierechter Oosting K. deze kleine schending van  de schorsingsvoorwaarden wil vergeven. en de zaak gewoon wil behandelen. Maar politierechter Oosting is allesbehalve in een vergevingsgezinde bui. Oosting laat geprikkeld weten dat ze direct toen ze vanmorgen hoorde dat K. niet zou komen een bevel medebrenging heeft afgegeven. De politie is op zoek gegaan naar K. maar hij was niet thuis. Ik weet wel waar hij is, roept een van de hondenvrienden van de tribune, maar daar gaat de rechter niet op in.

officier

De officier mag wel zeggen wat zij ervan denkt. Deze zaak draait vooral om de persoonlijkheid van de verdachte het lijkt niet al te zinvol om die zaak af te doen zonder K. De officier wijst erop dat er voldoende mogelijkheden zijn om K. veilig het gebouw in te loodsen. Advocate Klappe waagt nog 1 poging maar het die is kansloos. De zaak gaat verder op 28 augustus. Komt uw cliënt dan of moeten we hem laten halen vraagt de rechter. Klappe belooft dat K. er dan zal zijn.

applaus

Oosting biedt het publiek in de zaal haar excuses aan aan dat de zaak niet doorgaat. Maar de hondenliefhebbers op de publieke tribune zijn zo blij dat ze over 2 weken de kans krijgen om K. te zien dat een spontaan applaus uitbreekt voor de rechter. Dat is ook wel eens leuk in deze tijden waar het rechterlijk apparaat zo onder druk staat. Wordt vervolgd.

lees ook

29 maart 2013 Raadkamer laat hondendoder vrij ondanks protesten

28 maart 2013 Demonstranten wachten tevergeefs op hondendoder bij de rechtbank\

20 maart 2013 IJsselsteinse hondendoder 1 week binnen

Advertenties