IMG_1268_reasonably_smallUTRECHT – De zaak tegen de 43-jarige Chahira ben M. eindigt hopelijk in Utrecht met een straf van 3 jaar. Hopelijk zijn alle betrokkenen zo wijs om de familie van verdachte en slachtoffer een tweede procesronde in Arnhem te besparen.

Willem Jan Ausma

Het begon woest in januari. Meisje dood in IJsselstein. Kamervragen van de PVV over eerwraak. De officier van justitie vertelde op 9 juli al dat er geen aanwijzingen zijn gevonden dat er eerwraak gaat. De officier eiste 7 jaar wegens doodslag.

familie

Tijdens de zittingen bleek het om een moeilijk kind te gaan en een niet al te stabiele moeder die het te allemaal niet aan kon. Het hevigste moment van de zitting waren de tranen van de familieleden van Mirjam en haar moeder die over hun verdriet vertelden. ze vroegen om hun moeder. De familie wilde hun moeder terug. Mirjam zijn ze al kwijt en die krijgen ze nooit meer terug.

begrip

Advocaat Willem Jan Ausma vertaalde dat in een zo laag mogelijke straf. De rechtbank weegt het lot van de familie zwaar mee. De rechters tonen extreem veel begrip voor de verdachte moeder. De rechtbank weegt ook nog mee dat die moeder verminderd toerekeningsvatbaar is. De rechtbank legt 3 jaar op wegens doodslag. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

9 juli 2013 Mirjam Abarkan was een extreem lastige puber

16 april 2013 De moeder van Mirjam Abarkan komt niet naar de zitting

17 januari 2013 Voorarrest verlengd van moeder uit IJsselstein einde aan speculaties

4 januari 2012 Moeder uit Moorddorp IJsselstein opgesloten

Advertenties