utrecht-20130131-00458_thumb_thumb1 UTRECHT – De inhoudelijke behandeling van de moord op de 16/jarige Mirjam Abarkan maakt duidelijk dat het gezin van moeder Chahira ben M. uit IJselstein vol zat met problemen. Problemen die we vaker zien in de rechtbank. Mirjam was Een meisje dat uit wil terwijl ze moet leren en met verkeerde vriendjes omgaat

uitgehuwelijkt

Een moeder die, misschien omdat ze is uitgehuwelijkt, er niet al te lekker op reageert. En een moeder met psychische problemen die veel te ver gaat tijdens een ruzie. Waarbij dochter Mirjam uitroept dat ze zwanger is, komt er een mes tevoorschijn. Volgens de moeder wilde zij zich door haar dochter laten ombrengen.

patholoog

De verdediging lijkt er op te koersen dat dochter Mirjam zih misschien zelf in het mes heeft gestort. Maar de enige koele vrouw in de zaal vandaag, de patholoog van het NFI geeft de verdediging weinig hoop. Het is een ervaren patholoog die droog kan uitlegt hoe steekkanalen er dan uit moeten zien.

doodslag

Juridisch stelt deze opzienbarende zaak weinig voor. Er ligt een bekentenis. Officier van justitie Lambers mag vertellen dat er geen enkele aanwijzing is gevonden dat er sprake is van eerwraak. Daarom is het geen moord. De officier noemt Chihara licht verminderd toerekeningsvatbaar. De officier weegt net als hij bij iedere andere Nederlander zou doen, de persoonlijke omstandigheden zwaar mee. Hij eist 7 jaar cel.

Advocaat Willem Jan Ausma vraagt een veel kortere straf. Dit gezin heeft de moeder snel weer nodig, vindt Ausma. Uitspraak 23 juli. 

lees ook

16 april 2013 De moeder van Mirjam Abarkan komt niet naar de zitting

17 januari 2013 Voorarrest verlengd van moeder uit IJsselstein einde aan speculaties

4 januari 2012 Moeder uit Moorddorp IJsselstein opgesloten

Advertenties