rb_utrecht_reasonably_small_thumb1 UTRECHT – Mijn client wil advocaat worden hij weet heus wel dat hij die politie zijn gang moet laten gaan, maar hij hoeft niet zonder reden zijn sleutels af te geven aan de politie. Dat betoogt advocat eEsther van der Elst over de 24-jarige Mohammed el M.

rechtvaardigheidsgevoel

Mohammed is een vriendelijke rustige jongen met een groot rechtsvaardigheidsgevoel. Dat werkt niet altijd in zijn voordeel in de wijk waar hij woont. De politie kreeg een melding over die een gestolen scooter verstopt in de berging van Mohammed. Hij wilde zijn sleutel niet afstaan om de politie te laten kijken. En hij moest mee naar het bureau omdat hij de politie belemmerde. Twee agenten verklaren belastend en dan is de rechtszaak al rond.

cassatie

Politierechter Peter Bender vindt het klein bier,.De hele ochtend moet hij dit soort zaken draaien en dit is de kleinste van het stel. U bent in cassatie vanwege wederspannigheid ziet Bender in het strafblad. Hij begrijpt dat dit ook niet de laatste zitting voor dit feitje zal zijn. Bender lijkt het vooral vreemd te vinden dat advocate Esther van Elst er zoveel werk van maakt van dit zaakje.

eis

De officier eist een boete van 350 euro. En Van Elst vertelt dat Mohammed haar juridisch medewerker is en dat hij geen strafblad kan gebruiken. Van Elst analyseert de verklaringen van de 2 politie agenten uit elkaar. Zij vraagt vrijspraak. Bender moppert nog wat of het zo verstandig is om je eigen juridisch medewerker te verdedigen en hij legt 250 euro voor dit flutfeit zoals hij het noemt. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

26 april 2013 De politie heeft het allemaal verzonnen

Advertenties