rol-stapelUTRECHT – De rechtbank wijst en tussenvonnis in de zaak tegen de 32-jarige Thijs. De rechtbank vindt het nodig om het vuurwerk te laten onderzoeken dat in de schuren van Thijs is gevonden.

Chinese rol

Thijs was van alle markten thuis. De politie vond illegale merkkleding, een hennepplantage en illegaal vuurwerk zoals Chinese rollen. Thijs is iemand die volgens de reclassering moeilijk nee kan zeggen. Hij volgt dan ook trouw de psychiatrische behandeling.

De officier gaf hem een cadeautje. Thijs is al vrijgelaten uitvoorarrest en de officier eiste een werkstraf van 240 uur en een onvoorwaardelijke gevangenisstraf die gelijk is aan het voorarrest van 3 maanden.

legaal

De verdediging koos ervoor om dit gegeven paard uitgebreid in de bek te kijken. De 2 advocaten Rupert en Meester noemen het vuurwerk legaal. Volgens de advocaten is het vuurwerk niet goed onderzocht. Zij krijgen hun zin. De rechtbank draagt de officier op om het vuurwerk op nieuw te onderzoeken.Thijs hoeft voorlopig zijn werkstraf niet te doen. Als dat maar goed afloopt. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

12 juni 2013 Iemand die moeilijk nee kan zeggen

Advertenties