arnhem-20130306-00475_thumb (1)ARNHEM – Het openbaar ministerie krijgt de kans om in de zaak tegen Younass A de stiefvader van peuter Nouafel, opnieuw te onderbouwen met 2 getuigen. Het hof bepaalt dat de 2 mannen die samen met Younass A. in de gevangenis zaten, weer als getuigen moeten verschijnen.

mishandeling

Younass A. en medeverdachte Samantha de J. zijn vrijgesproken van schuld aan de dood van hun zoon peuter Nouafel. Wel kregen ze allebei een half jaar cel voor mishandeling van de peuter.

Tegen stiefvader Younass A. was 8 jaar geëist. De 2 getuigen vertelden dat ze in de gevangenis van de verdachte hebben gehoord dat hij Nouafel heeft mishandeld. De rechtbank noemde deze getuigen onbetrouwbaar. De advocaat generaal vindt deze getuigen belangrijk. Het hof geeft het openbaar ministerie een nieuwe kans.

medicus

Het hof bepaalt op verzoek van advocate Mireille Grinwiss dat een medicus naar de wonden op wang van Nouafel moet kijken. Ook probeert deze deskundige de wonden te dateren. In totaal wijst het hof 11 getuigen toe onder wie een gezinsvoogd en een psychiater. De zaak gaat verder op 30 september. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

10 oktober 2012 Openbaar Ministerie in hoger beroep zaak dode peuter Nouafel 

27 september 2012 Moeder en stiefvader niet schuldig aan dood peuter Nouafel moeder toch in hoger beroep

13 september 2012 Het laatste woord van de moeder van de overleden peuter Nouafel

7 september Stiefvader was in tranen na dood van peuter Nouafel

6 september 2012 Eis 8 jaar voor doodschoppen weerloze peuter Nouafel

5 september 2012 De ouders van peuter Nouafel kunnen er niets aan doen

4 september 2012 Wrakingsverzoek afgewezen van advocaat van dode peuter Nouafel om geheime informant

17 juni 2012 Verdachte moeder van peuter Nouafel voegt zich als slachtoffer