RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 33-jarige Jeroen van D. uit Utrecht tot een opname in een Instelling voor Stelselmatige Daders (ISD). Deze veelplegersmaatregel duurt 2 jaar.

ontploffing

Vooral voor de buren van Van D. moet dit een rustgevende uitspraak zijn. Van D. blies zijn flat in Utrecht anderhalf jaar geleden op. Een klusongeluk volgens de verdachte. Hij werd vrijgesproken en hij kwam weer terug in zijn flat. Van D. verzorgde daarna zoveel overlast dat burgemeester Wolfsen de flat voor een half jaar liet dichttimmeren.

veelpleger

Volgens de rechtbank pleegde Van D.  in de periode daarna nog 9 lichte strafbare feiten zoals vernieling, mishandeling en diefstal. De officier van justitie vond het tijd om Van D. 2 jaar lang weg te stoppen. Met de juiste hulpverlening zal Van D als een eerzaam burger terugkeren in de maatschappij.

Advocate Hester Seton zag nog andere mogelijkheden voor hulpverlening Maar de rechtbank volgt het idee van de officier. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

16 mei 2013 Krijgen de buren van de onhandige klusser 2 jaar rust 

30 maart 2013 Veroordeling dreigt nu toch voor onhandige klusser

22 februari 2013 Onhandige klusser vindt toch een warm plekje

20 februari 2013 Onhandige klusser mag niet meer klussen in eigen woning eindelijk een klinkende overwinning voor Aleid Wolfsen

6 februari 2013 Onhandige klusser door Aleid Wolfsen buitengesloten

5 november 2012 Onhandige klusser vrijgesproken van veroorzaken ontploffing in flat

27 oktober 2012 Onhandige klusser echt vrij

23 oktober 2012 Onhandige klusser moet van de officier terug naar de cel

25 juli 2012 Onhandige klusser mag terug naar opgeknapte flat met bange bewoners

11 juli 2012 Het psychisch leed van een onhandige klusser

18 april 2012 Een onhandige klusser of een agressieve zelfmoordenaar

Advertenties