Utrecht-20120327-00147UTRECHT – Hoe ziet u dat zelf. U heeft nu toch ook weer 12 strafbare feiten verzameld, zegt rechter Perrick tegen de 33-jarige Jeroen van D., de onhandige klusser. Van D. zorgt al jarenlang voor veel ellende in zijn buurt. Vorig jaar blies hij zijn woning zelfs op. Een ongeluk bij het klussen, hield hij vol en hij werd vrijgesproken.

Wolfsen

Die woning is nu door burgemeester Wolfsen dichtgetimmerd. Van D. mag er een half jaar niet in en hij zoekt onderdak op andere plekken. Daar houdt hij het ook niet lang vol. Hij wordt uit caravans en bungalows gemikt omdat hij overal alles kapot maakt. De dagvaarding staat dit keer vol met vernielingen en drugsbezit. Met al die feiten komt Van D. zo maar in aanmerking voor een ISD-maatregel

veelplegerskliniek

Officier Frederiek Rethmeijer eist die maatregel ook. Zij wil dat Van D. 2 jaar wordt opgesloten in een veelplegerskliniek. De psychiaters denken dat Van D. op een andere manier niet te behandelen is. Ze hopen dat ze na een jaar een behandeling kunnen beginnen. En dat hij daarna dan misschien begeleid kan wonen.

achterlicht

Van D. antwoordt de rechter dat de politie hem zoekt. Ze pakken hem al op als hij zonder achterlicht rijdt. Dat overkomt alleen hem. Vervolgens vindt de politie amfetamine en dan is hij de klos. Van D. en zijn advocate Hester Seton vinden ISD te snel. Er moet een tussenweg zijn, betoogt Seton. De rechtbank doet op 30 mei uitspraak. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

30 maart 2013 Veroordeling dreigt nu toch voor onhandige klusser

22 februari 2013 Onhandige klusser vindt toch een warm plekje

20 februari 2013 Onhandige klusser mag niet meer klussen in eigen woning eindelijk een klinkende overwinning voor Aleid Wolfsen

6 februari 2013 Onhandige klusser door Aleid Wolfsen buitengesloten

5 november 2012 Onhandige klusser vrijgesproken van veroorzaken ontploffing in flat

27 oktober 2012 Onhandige klusser echt vrij

23 oktober 2012 Onhandige klusser moet van de officier terug naar de cel

25 juli 2012 Onhandige klusser mag terug naar opgeknapte flat met bange bewoners

11 juli 2012 Het psychisch leed van een onhandige klusser

18 april 2012 Een onhandige klusser of een agressieve zelfmoordenaar