kaart-ress-Arnhem-Leeuwarden-klein2ARNHEM – De wrakingskamer van het gerechtshof Arnhem behandelt het wrakingsverzoek van Vin van der Velde, de advocaat van Antoinne M. M. is veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf wegens gekwalificeerde doodslag op slager Pott. Ook een medeverdachte kreeg 13 jaar cel.

vaderdag

Familie vond de 80-jarige slager Pott op vaderdag dood in zijn woning. De verdachten hadden een tip gekregen van een neef dat er geld te halen was in de woning van de slager. Ze hadden de bejaarde man voor het gemak vastgebonden. Volgens de rechtbank namen ze daar bij het risico dat de slager zou overlijden.

getuigen

Van der Velde ging in hoger beroep tegen de straf die de rechtbank oplegde. Hij diende direct een verzoek in om 3 getuigen te horen onder wie de al eens gegijzelde moeder van medeverdachte Rafallito W. Deze moeder verklaart zeer belastend volgens de advocaat. Van der Velde wil ook een reconstructie.

inhoudelijk

De advocaat verwachtte een regiezitting maar hij kreeg een email van de voorzitter.De voorzitter schreef dat Van der Velde zijn verzoek maar op zitting naar voren moest brengen. Bovendien moest hij een datum aangeven voor een inhoudelijke behandeling. Van der Velde voelde zich niet serieus genomen en hij wraakte de voorzitter van het hof schriftelijk op 10 april.

Vandaag mocht hij zijn standpunt toelichten bij de wrakingskamer. Die wrakingskamer doet op 26 mei uitspraak. De inhoudelijke behandeling is gepland op 30 augustus en 6 september.  (anderverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

21 december 2012 Het meest fundamentele recht van slager Pott

10 december 2012 Een onschuldige opmerking van de neef van slager Pott

21 november 2012 Een vaderdagscadeau voor slager Jan Pott

22 oktober 2012 De moeder van Rafaellito hoeft niet meer terug te komen als getuige

31 juli 2012 Wie plaatste de ladder bij het huis van slager Pott