arnhem-20130306-00475_thumb (1)ARNHEM – Advocaat Harrold Veen kletste in hoger beroep Rachid el B. vrij. B. ging in hoger beroep tegen een straf van 8 jaar. De advocaat generaal eiste 9 jaar. Maar 2 dagen na de eis mocht B. naar huis.

 

Het gerechtshof stuurt de 39-jarige Rachid el B. naar huis. Dat vertelt een erg tevreden advocaat Harrold Veen. Het openbaar ministerie had woensdag nog 9 jaar cel geëist tegen B. wegens het doodsteken van een 19-jarige man op een feest op de Camera Obscuradreef in Overvecht in Utrecht. Maar het hof hoeft er niet lang over na te denken. Er is geen bewijs voor doodslag.

8 jaar

B. stak tijdens een ruzie een drugsdealer neer. Hij zegt dat hij zich moest verdedigen. Maar de rechtbank in Utrecht legde 8 jaar op. De rechtbank baseerde haar uitspraak vooral op 2 neutrale getuigen die de steekpartij zouden hebben gezien. Advocaat Veen heeft sinds de uitspraak van de rechtbank geroepen dat de redenering in het vonnis niet deugde. Nu roepen advocaten dit wel vaker. maar deze keer krijgt Veen in hoger beroep gelijk..

inbraken

Rachid el B. die al een fors strafblad heeft, heeft 25 maanden in voorarrest gezeten. Hij was door de rechtbank ook veroordeeld vanwege een paar inbraken. Het arrest is nog niet gepubliceerd. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

24 april 2013 Drugsmoord Overvecht en de verdwenen kijkgatgetuige

27 augustus 2012 Drugsmoord Overvecht in hoger beroep