politielogo_biggerUTRECHT – ‘De politie heeft mijn client mogen tappen en observeren omdat hij ooit midden in de nacht zou zijn aangehouden met inbrekersgereedschap. Dat is niet waar. Dat heeft de politie gewoon verzonnen. Er zijn geen mutaties. Daarmee is de officier van justitie en later de rechter commissaris om de tuin geleid. Het openbaar ministerie is niet ontvankelijk omdat dit dossier van leugens aan elkaar hangt.’

politie

Dat zijn de grote woorden waarmee advocate Esther van Elst tijdens een suffe politierechterzitting de politie aanvalt. Haar client’, de 24-jarige Madris, wordt beschuldigd van het helen van een fiets en een mobieltje. Het is niet de stijl van deze advocate om zo woedend uit de hoek te komen. Dat maakt het allemaal wel een beetje geloofwaardiger.

officier

De officier van justitie is het er niet mee eens. Hij vindt dat hij wel ontvankelijk is in deze zaak. Hij zegt dat Van Elst te weinig bewijs aandraagt voor haar stevige teksten. De politierechter heeft geen zin om hier alleen over te beslissen. Rechter Ficq verwijst de zaak door naar de meervoudige kamer. Wordt vervolgd. (andereverhalenuitderechtbank.nl)