Utrecht-20130304-00474UTRECHT – Het belangrijkste nieuws uit de rechtszaak tegen de 42-jarige Chahira ben M. is dat zij niet is verschenen. De moeder die haar dochter zou hebben neergestoken, is in haar cel gebleven. Haar advocaat legt uit dat de moeder wel naar de rechtbank wil komen. Maar volgens advocaat Willem Jan Ausma zou dat naar een zitting zonder publiek moeten zijn.

familie

Er is toch niet heel veel publiek op de zaak afgekomen. Dat komt omdat de familie van het slachtoffer in deze zaak ook de familie van de verdachte is. Dat scheelt veel in de bezoekersaantallen. Het ziet er niet uit alsof de familie in kampen is verdeeld. En dat scheelt een hoop geruzie in de zaal.

voorgeschiedenis

Dit is vooral een tragedie van de familie, zegt Ausma. De afloop is bekend. De voorgeschiedenis en de aanleiding  zijn niet van belang voor het grote publiek. vindt hij. Hij vraagt de rechtbank de deuren te sluiten. De moeder heeft op 2 januari haar 16-jarige dochter Mirjam Abarkan doodgestoken. Meer hoeft het publiek daarover niet te weten, herhaalt Ausma.

openbaarheid

De officier voelt daar helemaal niets voor. Deze zaak heeft voor zoveel opschudding gezorgd. Zoveel mensen kenden Mirjam zoals haar vrienden en haar familie. De openbaarheid is belangrijk, betoogt de officier. De rechtbank is het daarmee eens. De deur blijft open. De zaak gaat op 9 juli verder met de inhoudelijke behandeling. Daar zal de moeder wel verschijnen, belooft Ausma (andereverhalenuitderechtbank.nl)

17 januari 2013 Voorarrest verlengd van moeder uit IJsselstein einde aan speculaties

4 januari 2012 Moeder uit Moorddorp IJsselstein opgesloten

Advertenties