Suriname-Flag_biggerUTRECHT – De rechtbank perkt het aantal deelnemers aan het snoepreisje naar Suriname in de Pesetazaak sterk in. Alleen J. Mul, de advocaat van de 43-jarige M.J. mag naar Suriname. En dat is dan vooral omdat verdachte J. zelf als getuige wordt gehoord in Suriname.

 

Suriname

J. wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die knoeide met de waarde van huizen. De organisatie kocht huizen van woningbouwverenigingen en verkocht deze huizen weer door. De panden zouden ook gebruikt zijn voor de teelt van hennep. In deze zaak staan 17 verdachten terecht onder wie 2 notarissen en 1 advocate.

telehoren

De rechtbank wijst 5 getuigen toe die in Suriname wonen. De rechtbank vindt het prima als de rechter commissaris bij het horen van die  getuigen in Suriname telehoren zal toepassen. Als dat telehoren maar gebeurt volgens de regels die zijn opgesteld in het besluit Videoconferentie en er sprake is van een goede verbinding. Bovendien moet het verhoor afgenomen worden door de rechter commissaris in aanwezigheid van een Surinaamse rechter.

advocaat

De rechtbank vindt wel logisch als alleen de advocaat van de verdachte J. in staat wordt gesteld om het verhoor bij te wonen. Dat is wel zuur voor advocaat Richard Korver, hij heeft zelfs de rechtbank nog tevergeefs  gewraakt om naar Suriname te mogen. De zaak gaat op 13 september verder met de volgende regiezitting. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

25 maart 2013 Geen snoepreisje met 17 advocaten naar Suriname

27 november 2012 Waarom worden er slechts 2 notarissen vervolgd in de Pesetazaak

 7 november 2012 Opgeblazen Pesetazaak met 2 notarissen en 1 advocaat voor de strafrechter

Advertenties