marihuana-bg__1__reasonably_smallUTRECHT – Het is hypocriet zegt advocaat Erik de Groot. Coffeeshops mogen verkopen maar niemand mag hennep verbouwen. De Groot is meestal goed voorbereid op de zitting maar voor de 40-jarige George P.. kan hij weinig doen. De politie vond 210 planten in het schuurtje van zijn schoonouders. P. bekende direct en de officier van justitie stuurde hem ook nog een ontnemingsvordering van 15.000 euro. Ik heb dit gedaan omdat ik geen geld had, maar voordat ik kon oogsten was de politie, vertelt G. Dat zegt eigenlijk ieder hennepklant in de rechtbank

elektriciteitsbedrijf

De deskundige van de het het elektriciteitsbedrijf heeft een dik rapport geproduceerd. Daar uit concludeert de officier dat P. 1 keer heeft geoogst, Volgens De Groot klopt er niets van dat rapport. Hij wil de deskundige laten getuigen en zo een hoop geld voor zijn cliënt verdienen. De rechter wijst dat verzoek toe. Ze houdt ontnemingszaak aan. Ook de man die het allemaal heeft aangelegd, komt getuigen. Die persoon kan verklaren hoe kort de plantage heeft gedraaid.

De rechter handelt wel de hoofdzaak af. P. krijgt 80 uur werkstraf voor het bezit van 210 planten. Het is gewoon erg lucratieve handel, besluit rechter Grapperhaus.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Advertenties