lpg_zonder_kraagARNHEM – De advocaat generaal vordert een wijziging van de tenlastelegging in de zaak tegen de 33-jarige Jeroen van D.  Van D. is vrijgesproken van het veroorzaken van een ontploffing in zijn flat aan het Ondiep in Utrecht. Maar het openbaar ministerie wil in hoger beroep dat grote onrecht rechtzetten.

gasfles

De explosie ontstond volgens de rechtbank omdat er een gasfles ontplofte terwijl Van D. in de flat was. De rechtbank was het met advocate  Hester Seton eens dat niet vast te stellen of Van D. die fles expres had omgegooid. De officier had 1,5 jaar cel geeist.

schuld

De rechtbank schreef in datzelfde vonnis dat Van D. wellicht schuld had aan de ontploffing maar dat had de officier niet ten laste gelegd. De advocaat generaal voegt nu een schuldvariant toe aan de dagvaarding om Van D. wel veroordeeld te krijgen.

Van D. heeft lang in voorarrest gezeten na de ontploffing. Nu zit hij ook in voorlopige hechtenis voor een andere feiten. De zaak wordt voor onbepaalde tijd aangehouden, want er moeten weer allerlei gedragsdeskundigen met Van D. aan de slag. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

22 februari 2013 Onhandige klusser vindt toch een warm plekje

20 februari 2013 Onhandige klusser mag niet meer klussen in eigen woning eindelijk een klinkende overwinning voor Aleid Wolfsen

6 februari 2013 Onhandige klusser door Aleid Wolfsen buitengesloten

5 november 2012 Onhandige klusser vrijgesproken van veroorzaken ontploffing in flat

27 oktober 2012 Onhandige klusser echt vrij

23 oktober 2012 Onhandige klusser moet van de officier terug naar de cel

25 juli 2012 Onhandige klusser mag terug naar opgeknapte flat met bange bewoners

11 juli 2012 Het psychisch leed van een onhandige klusser

18 april 2012 Een onhandige klusser of een agressieve zelfmoordenaar