10463326-in-het-bos-zijn-de-wilde-dieren-a-jansons_thumb (1)UTRECHT – De rechtbank verlengt de tbs van de 50-jarige Martin C. met 2 jaar. De rechtbank vindt het nog veel te vroeg om C. uitzicht te geven op een eventueel einde van een tbs-behandeling. Zij wijst daarom het verzoek van C. voor een kortere verlenging.

ouders Sybine Jansons

C. kreeg in 2003 van het gerechtshof in Maarn 18 jaar en tbs voor de moord op Sybine Jansons uit Maarn. C. heeft tijdens de rechtszaken nooit iets willen zeggen over de moord op C. Zoals de ouders van Marianne Vaatstra nu alle verschrikkelijke details hebben gehoord over de dood van hun dochter, weten de ouders van Sybine Jansons nog steeds niets. De ouders hadden 6 jaar geleden een ontmoeting met hem. C. vertelde toen een verhaal over een mededader dat niet geloofwaardig is.

motiveren

De tbs-behandeling is van Martin C. is 6 jaar geleden begonnen. De officier van justitie wilde dat die termijn  weer verlengd zou worden met 2 jaar. Advocaat Anker vroeg om een verlenging van 1 jaar. Dat zou C. motiveren om zijn best te doen. De rechtbank vindt het nog prematuur om aan het einde van de tbs-behandeling te denken terwijl de behandeling nog nauwelijks is begonnen. Over 2 jaar is er weer een openbare beoordeling van de tbs-behandeling van Martin C.  (anderverhalenuitderechtbank.nl)

 

lees ook

19 maart 2013 Ook de moordenaar van Sybine Jansons wil wel eens een dagje naar buiten

11 februari 2013 De moordenaar van Sybine Jansons bezorgt de familie toch weer onnodig verdriet

Advertenties