kaarten-poker_small_reasonably_smallARNHEM – Geldzucht en haat.  Dat zijn de twee redenen voor de moord op Jelle de Baat. Advocaat generaal Gerretschen is ervan overtuigd. En hoewel er een tweede man die we nog niet kennen op de plaats delict was, weet advocaat generaal zeker dat Joshua B. geschoten heeft. Daarom is het moord. En daarom eist het openbaar ministerie ook in hoger beroep 20 jaar.

emotie

De emotie van B. tijdens de ondervraging heeft indruk gemaakt, zegt de advocaat generaal. B. huilde omdat hij zich verraden voelde door een vriend die hij beschouwde als zijn vader. B. geeft die vriend de schuld. Maar die vriend heeft zich nog een paar dagen geleden  tijdens de ondervraging op essentiele momenten op zijn  zwijgrecht beroepen. Dat is vervelend voor de Joshua B.  Die vriend is geen verdachte meer.

eigenaar

Die vriend is een logische verdachte, want hij is ook de eigenaar van de auto waarin Jelle en zijn vriendin zijn ontvoerd. En wie zou er eerder achter het stuur zitten dan de eigenaar, Maar het is juist de vriendin van Jelle de Baat die zegt dat een lange blonde man de chauffeur was.

moord

Natuurlijk kan ook B. zijn eigen belangen hebben. Maar advocate Mildred Helmers voegt daar nog aan toe dat die lange blonde man toch wel in enige manier telefonisch in contact moet zijn geweest met Joshua B. Niets in het telefoonverkeer van B. rond de moord wijst op een andere verdachte. Zo lang die verdwenen verdachte er niet is, kan er onmogelijk tegen Joshua B. moord worden bewezen. Medeplichtig aan doodslag, dat zou het kunnen zijn., betoogt Helmers. Daar staat natuurlijk geen 20 jaar op. Uitspraak 24 april. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

6 maart 2013 Pokermoord wie dekt wie

2 juli 2012 Pokermoord de volgende bluf van Joshua B.

13 februari 2012 De gruwelijke grofheid van officier Van Leent