10463326-in-het-bos-zijn-de-wilde-dieren-A-JansonsUTRECHT – Martin C. draagt een streepjespak. Net als de vorige zitting. De officier van justitie wil de tbs met 2 jaar verlengen. Martin C. is het daar niet mee eens. Hij begrijpt, zo vertelt hij aan de rechtbank, dat hij niet vrij zal komen. Maar C. vindt een verlenging van een jaar genoeg.Net als de vorige keer is nauwelijks voorstelbaar dat deze kalme 50-jarige man een moordenaar en verkrachter is. Maar volgens de deskundigen is de kans op herhaling nog steeds onverminderd groot.

familie

C. die tot 18 jaar is veroordeeld voor de moord op Sybine Jansons zit al 6 jaar in de tbs. De zittingen in zijn zaak waren een mediaspektakel. Op deze zitting die dient tot verlenging van de tbs, is alleen de familie van Sybine Jansons weer van de partij. C. kijkt kort in de zaal in als hij de binnenkomt.Als hij de familie ziet, wendt C. zijn hoofd snel tot zijn advocaat Wim Anker.

risicofactoren

De medewerkster van Willem Pompekliniek in Nijmegen is niet tevreden over C. De kans op herhaling is groot want de risicofactoren zijn er nog steeds, vertelt een psychologe van deze tbs-kliniek. De psychopathologie is onverminderd aanwezig: seksueel sadisme en hyperseksualieit. Martin C. is het er niet mee eens. Hij doet braaf mee aan de psychotherapie .

andere persoon

Meedoen en gemotiveerd zijn, zijn 2 verschillende vertelt de medewerkster van de tbs kliniek. C. vertelt aan de rapporteurs dat de vreselijke ,delicten zoals de moord op Sybine Jansons gepleegd zijn door de andere C. Deze persoon bestaat niet meer volgens de verdachte. Volgens de kliniek werkt het niet zo.

hoop

Advocaat Anker benadrukt dat de tbs’ er hoop met krijgen. Een verlenging van 1 jaar door de rechtbank is een teken voor Martin C. dat het goed gaat. Dat zal hem motiveren zijn best te doen om de behandeling voor te zetten. De officier van justitie Drogt ramt het er in haar dupliek nog een keer in. Het gaat helemaal nog niet goed met de behandeling. Uitspraak 29 maart. (anderverhalenuitderechtbank.nl)

 

lees ook

11 februari 2013 Moordenaar van Sybine Jansons bezorgt de familie toch weer onnodig verdriet

Advertenties