utrecht-20130131-00458_thumbUTRECHT – Moord op Ruud Kinneging is niet te bewijzen. Henry N. is lang in de woning van Kinneging geweest. Maar de mogelijkheid bestaat dat hij in een opwelling heeft gestoken. Daarmee vervalt voor de officier van justitie de mogelijkheid om levenslang te eisen. Om toch tot een flinke straf te komen, heeft de officier zoveel mogelijk strafbare feiten op de dagvaarding gestouwd.

feiten

De feiten spreken voor zich. N. was nog geen week vrij toen hij met een mes zijn vriend Ruud Kinneging dood stak. Een man  die N. al meer dan 20 jaar kende. Doodslag noemt de officier dit. N. liet zich daarna met de fiets van zijn slachtoffer in een taxi naar huis brengen. Fietsendiefstal volgens de officier. N. viel maandenlang de vrouw lastig die hem aan de kant heeft gezet. Stalking zegt de officier. Een dag na de moord op Kinneging gaat N. met een bijl naar het huis van die vrouw. De vrouw vlucht met haar zoon het dak op Dat is volgens de officier poging tot moord en voorbereiding van moord.

België

Hij werd opgepakt en in Arnhem in de cel gegooid. Daar gijzelde hij met een zwart pistool een cipier. Buiten kaapte hij een auto en hij maakte de eigenaar ook nog zijn bankpassen afhandig. Hij pinde 2 keer 1200 euro. Afpersing. De reis strandt in Luik op het politiebureau. Maar in België gijzelt N. een advocaat en in België krijgt hij daar 6 jaar voor. In december 2013 is zijn Belgische straf uitgezeten. Dan komt N. terug naar Nederland om deze straf uit te zitten.

levenslang

De officier heeft alle feiten keurig bij elkaar opgeteld en zij zegt dat daar een straf van 26 jaar en 8 maanden bij zou horen. De officier eist 20 jaar omdat zij vindt dat N.  ontoerekeningsvatbaar is. Hoewel er niet echt een rapportage ligt van een gedragsdeskundige. De observatie in het Pieter Baan Centrum is afgebroken omdat N. spullen verzamelde waarmee hij wapens kon maken. De officier grijpt terug op een oude rapportage. Ze wil maximale bescherming voor de maatschappij en eist tbs met dwangverpleging. De kans is groot dat N. toch de rest van zijn leven binnen zit, want hij is al 46 jaar oud.

complot

N. verdedigt zichzelf, Dat duurt niet lang omdat N. vindt dat er sprake is van een complot. Een complotdenker is snel uitgepraat want alles is door iemand anders verzonnen. Dat scheelt een hoop kansloos juridisch geneuzel. Uitspraak 26 maart. (andereverhalenuitderechtbank.nl)_

 

lees ook

11 maart 2013 De zwaarste crimineel is een zwijgende complotdenker

31 januari 2013 Een streng beveiligde complotdenker

Advertenties