Aleid_WolfsenUTRECHT – De 33-jarige Jeroen van Dungen mag zijn woning niet meer in. De bestuursrechter vindt dat burgemeester Aleid Wolfsen terecht de woning van de onhandige klusser Van Dungen heeft dichtgetimmerd.

Aleid Wolfsen

De flat van Van Dungen ontplofte 1,5 jaar geleden. Hij werd vrijgesproken van brandstichting en hij mocht terug naar zijn woning. De buurt piepte. De buren roken in december 2012 een chemische lucht en ze hoorden een sissend geluid. Het hele pand werd door de brandweer ontruimd. .

veiligheid

Burgemeester Aleid Wolfsen gebruikte zijn bevoegdheid om de woning voor een half jaar te sluiten. Dit betekent dat niemand de woning meer in mag. Van Dungen stapte daarop de rechter. De rechter oordeelt dat vanwege de explosie in 2011 en het incident in december 2012 de burgemeester zich terecht op het standpunt heeft gesteld dat de veiligheid en de gezondheid van omwonenden in het geding zijn. Daarbij mochten ook de meldingen van ernstige overlast worden meegewogen, vindt de rechter.

bagatellisering

Van Dungen zelf vond dat het bij buurtbewoners, politie en burgemeester vooral tussen de oren zit. Maar dat is volgens de rechter ,,een misplaatste en zorgelijke bagatellisering van zijn eigen verantwoordelijkheid voor de ontstane situatie’’. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

6 februari 2013 Onhandige klusser door Aleid Wolfsen buitengesloten

5 november 2012 Onhandige klusser vrijgesproken van veroorzaken ontploffing in flat

27 oktober 2012 Onhandige klusser echt vrij

23 oktober 2012 Onhandige klusser moet van de officier terug naar de cel

25 juli 2012 Onhandige klusser mag terug naar opgeknapte flat met bange bewoners

11 juli 2012 Het psychisch leed van een onhandige klusser

18 april 2012 Een onhandige klusser of een agressieve zelfmoordenaar