Twitter_avatarARNHEM -  Het is een riskant hoger beroep voor de 23-jarige Vincent K. die wordt beschuldigd van de moord op zijn vader. Vincent is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf wegens doodslag. De advocaat generaal eist echter 10 jaar cel.

wroeging

De dood van de vader van Vincent was nooit opgelost als Vincent zich niet zelf had gemeld uit gewetenswroeging. De toen 18-jarige verdachte ging op die dag naar de woning van zijn vader om met hem te praten. Toen zijn vader iets verkeerds zei over zijn overleden moeder knapte er iets bij hem aldus de verdachte. Hij sloeg zijn vader met een stomp voorwerp op het hoofd.

overtuigend

Vincent meldde zich pas na 3 jaar bij de politie. Hij kon zich weinig herinneren. In combinatie met ander forensisch bewijs, acht het openbaar ministerie wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte schuldig is aan de doodslag op zijn vader. De officier van justitie eiste al 12 jaar cel. Raadsman Geert Iem Roos betoogde dat Vincent een valse verklaring heeft afgelegd. De rechtbank legde 6 jaar op.

strafmaat

Het openbaar ministerie vond de straf te laag en ging in hoger beroep. Volgens het OM heeft de rechtbank te veel rekening gehouden met strafverlagende factoren. In deze zaak is het overduidelijk dat het slachtoffer op een afschuwelijke wijze om het leven is gebracht. Hij is met veel agressie en kracht op een bijzonder nare en wrede manier om het leven gebracht.  Door het handelen van verdachte, is het kostbaarste bezit van zijn vader, het leven, ontnomen en aan de nabestaanden van het slachtoffer onherstelbaar leed toegebracht, aldus de advocaat-generaal.  Uitspraak 18 februari. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

9 juli 2012 De zwaar geraakt familie van de vadermoordenaar

26 juni 2012 Gewetenswroeging kost 12 jaar bij de officier

19 juni 2012 De vadermoordenaar is een keurige fatsoenlijke jongen

8 mei 2012 Gewetenswroeging is een kostbare zaak

Advertenties