utrecht UTRECHT – Een witte raaf in Utrecht. Drie rechters van de wrakingskamer halen een collega van een zaak af. De wrakingskamer stelt vast dat politierechter Muller haar zitting had moeten onderbreken om 3 verdachten in een hennepzaak de gelegenheid te geven met hun advocaat Juien Maalste te overleggen. 

te laat

Advocaat Maalste wraakte de rechter namens 4 clienten tijdens haar uitspraak omdat zij op een verzoek nog niet had beslist. De rechter argumenteerde bij de wrakingskamer dat Maalste te laat was met zijn wraking omdat het onderzoek op zitting al was gesloten. De rechter wilde haar beslissing motiveren maar zij kreeg de kans niet omdat Maalste wraakte.

proceshouding

De advocaat bracht daar tegenin dat de 3 verdachten dien hem pas tijdens de zitting hadden gevraagd als advocaat. Zij moeten de kans krijgen om een andere proceshouding aan te nemen, vindt Maalste.De wrakingskamer wijst het verzoek van de oorspronkelijke client van Maalste af. Deze verdachte heeft tijd genoeg gehad om over zijn verdediging na te denken, vindt de wrakingskamer. Rechter Muller mag haar uitspraak in deze zaak ongestoord afmaken. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

28 augustus 2012 Een kroniek van een aangekondigde wraking

Advertenties