Fiat DucatoUTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 22-jarige Jamal Z. tot 5 jaar gevangenisstraf. Z. heeft meegedaan aan het gijzelen en beroven van een vrachtwagenchauffeur. De straf is gelijk aan de eis.

Fiat

Z. had de Fiat Ducato gehuurd waarmee hij met 2 vrienden een grote vrachtwagen  klem reed. De overvallers stapten bij de chauffeur in de cabine. Ze sloegen de chauffeur en hij kreeg een pistool in zijn ribben. De chauffeur werd in een busje gegooid en een half uur verderop langs de snelweg gedumpt.

navigatie

De politie vond de sleutel van de Ford Ducato bij de verdachte. Hij zei dat hij die had gevonden. Zijn advocate Groenendijk vroeg vrijspraak. Maar de verdachte werd opgehangen door gegevens uit zijn navigatiesysteem. 

Uit de track&tracesystemen blijkt dat deze auto’s vanaf het tijdstip van de camerabeelden van een Shellstation tot geruime tijd na de beroving onafgebroken op korte afstand van elkaar hetzelfde traject hebben afgelegd, stelt de rechtbank vast. De rechtbank noemt de overval traumatisch voor de chauffeur. (jurgenswart.wordpress.com)