RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT –Jeroen van D. draagt een zeer grote bruine overall. Het is niet duidelijk of hij die overall aan heeft, omdat hij nog steeds drager is van de  ziekenhuisbacterie. Op de vorige zitting mocht hij niet komen, maar nu verspreidt hij de bacterie niet meer. Dat vertelt Van D. zelf aan de rechtbank. Hij staat terecht omdat hij zijn flat heeft opgeblazen.

bacterie

Van D. zegt zelf dat hij bezig was met klussen. Bij de ontploffing raakte hij zwaar gewond en in het ziekenhuis liep hij de bacterie op. Die bacterie zorgt ervoor dat zijn gevangenschap onnodig zwaar is, betoogt zijn advocate Hester Seton. Door die bacterie zit Van D. in quarantaine en door die quarantaine blijft de bacterie bestaan. Volgens Seton zijn er bovendien in vergelijkbare gevallen lagere straffen opgelegd. Ze benadrukt dat de flat  is opgeknapt en dat Van D. weer naar huis moet.

doodsangsten

Officier Annemieke Drogt verzet zich daar fel tegen. Van D. heeft nog lang zijn straf niet uitgezeten. Bovendien staan de bewoners doodsangsten uit als Van D. terugkeert in die fijne opgeknapte flat. De reclassering mag de komende twee weken uitzoeken of Van D. terug kan naar zijn woning. Dan doet de rechtbank uitspraak. De zaak gaat verder op 25 juli. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

18 april 2012 Een onhandige klusser of een agressieve zelfmoordenaar