Utrecht-20120322-00145UTRECHT – De rechtbank legt de  21-jarige Jeremy C. uit Nieuwegein veertien maanden extra op omdat hij een dodelijk verkeersongeluk heeft veroorzaakt. Jeremy werd drie weken geleden veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf omdat hij een vrouw had beroofd van haar halsketting.

geen rijbewijs

Jeremy heeft geen rijbewijs en hij was al vaker was betrapt op rijden zonder rijbewijs. Toch dacht hij na een personeelsfeest in een discotheek zijn collega’s naar huis te kunnen rijden. In zijn narcistische eigendunk zag Jeremy zich als redder in nood, oordeelde de rechtbank. Jeremy had zelf ook veel te veel gedronken, zo bleek later.

tweede versnelling

Zijn passagiers kregen ruzie. Een passagier, de eigenaar van de auto, stapte uit en holde weg. Jeremy reed weg om hem op te pikken en reed hem dood. Volgens Jeremy reed hij in zijn twee niet harder dan dertig. Maar de rechtbank oordeelde aan de vindplaats van de lakdeeltjes dat Jeremy ongeveer zeventig moet hebben gereden. Volgens advocaat Emmelot is dat niet mogelijk in de tweede versnelling, maar daar dachten de deskundigen van de rechtbank weer anders over. (JS)

lees ook:

2 maart 2012 Acht maanden voor kettingtrekker